Werkwijze

Hoe bereik je de gestelde doelstellingen en doelgroepen op internet? Co-Engineer volgt samen met de opdrachtgever een spannend traject van concept tot realisatie:

Fase 1: Conceptfase

Na de eerste kennismaking doet Co-Engineer een grondig vooronderzoek naar de organisatie en leggen alle conclusies voor in een eerste designsessie. Daarin worden doelstellingen en doelgroepen in relatie tot het internet aangescherpt. De opdrachtgever is immers inhoudelijk deskundige. Alle betrokkenen doorlopen een interactief proces waarbij strategie en het concept gepresenteerd worden. Door de expertises te combineren, is de opdrachtgever verzekerd van een grondige vertaling van de gestelde doelstellingen naar een passende internetoplossing.

Fase 2: Designfase

Co-Engineer vertaald het webconcept in een Functioneel- en Technisch Ontwerp. Door de grondige vastlegging van de functionele en technische wensen en eisen is de opdrachtgever ervan verzekerd, dat de resultaten van de conceptfase worden doorvertaald naar de uiteindelijke applicatie. De vastlegging voorkomt bovendien discussie over scope en kosten, zowel tijdens het traject als achteraf.

Fase 3: Realisatiefase

Het eerder vastgelegde concept wordt nu vertaald naar een internetapplicatie, en wordt uitgebreid getest. Daarnaast plant Co-Engineer de eventuele migratie van data uit bestaande applicaties en lancering van de website. Gedurende deze fase vindt ook de contentproductie en -invoer plaats: een tijdrovend en intensief proces waarbij Co-Engineer zowel op het gebied van productie als contentinvoer ondersteuning kan bieden.

Fase 4: Acceptatiefase

De versie van de website die in de realisatiefase getest is, wordt opgeleverd. De opdrachtgever voert zelf tests uit en vergelijkt de opgeleverde applicatie met de omschrijving uit de designfase. De opdrachtgever weet dan zeker dat de applicatie doet wat vooraf afgesproken was en krijgt zo waar voor zijn geld. Alle testresultaten en de bijbehorende statussen worden vastgelegd in http://mijn.co-engineer.nl/. Zo heeft iedereen inzicht op alle openstaande issue’s. Na verwerking van de testresultaten is de website klaar voor lancering.

Fase 5: Go live

Krijgt de website groen licht? Dan zorgt Co-Engineer voor de puntjes op de i om de website live te zetten en bieden ondersteuning waar nodig.

Fase 6: Beheer

Na het lanceren van de website zorgt Co-Engineer dat de website goed blijft functioneren en dat nieuwe wensen worden geďmplementeerd. Co-Engineer werkt hiervoor met zogenaamde strippenkaarten. Ook de strippenkaarten vindt men terug in http://mijn.co-engineer.nl/, waar tevens de status en ingediende bugs te zien zijn. Heel overzichtelijk!


Vacatures Co-Engineer Support Banners Co-Engineer Support Co-Engineer Nieuws Co-Engineer Support http://hosting.co-engineer.nl Co-Engineer Support Co-Engineer Portfolio Co-Engineer Support Partners Co-Engineer Co-Engineer Support Testimonials Co-Engineer Support Downloads


co-engineer bv
media park -
sumatralaan 45 (mc3)
1217 GP  hilversum

Erkende Schoorsteenveger

T  035 - 677 55 60
F  035 - 677 55 59
E  info@co-engineer.nl
Co-Engineer in de Gouden Gids Co-Engineer op Last.fm Co-Engineer op Hyves.nl Co-Engineer op LinkedIn